Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Érdekességek

Top 7 étel, amikből bármikor bármennyit ehetsz

Fogyókúrázol, vagy csak ügyelsz rá, mikor, mit és mennyit eszel, hogy megtartsd a nehezen elért versenysúlyodat? Akkor van egy jó hírünk számodra: akadnak olyan ételek, amikből bármikor a nap folyamán annyit ehetsz, amennyit csak szeretnél, mert annyira alacsony a kalóriatartalmuk.

Neked is ismerős a helyzet, amikor a hűtő előtt ácsorogsz, és azt vizslatod, mit ehetnél bűntudat nélkül vagy legalábbis minimális lelkiismeret-furdalással a sok finomság közül? Mostantól nem kell aggódnod, ha feltöltöd a fridzsidered egyik fiókját az alábbi finomságokkal, hiszen ezek mindegyike nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így akár az éjszaka közepén is nyugodt szívvel fogyaszthatod őket.

Sokszor komoly fejtörést okoz, hogy mit együnk, ami egészséges, kevés kalóriát tartalmaz, de azért ízletes is / Fotó: Shutterstock
Sokszor komoly fejtörést okoz, hogy mit együnk, ami egészséges, kevés kalóriát tartalmaz, de azért ízletes is / Fotó: Shutterstock

Szárzeller

Rúdzeller, halványító vagy halványított zeller, angolzeller néven is találkozhattál már a zöldségesnél ezzel a magas víztartalmú, kevés kalóriát (100 grammban mindösszesen 14 kcal van) tartalmazó, nagyon friss és üde zöldséggel. Kiváló ropogtatnivaló filmezéshez, meccsnézéshez, hiszen nyersen a legfinomabb. De ha kedvünk támad hozzá, natúr vagy zöldfűszerrel ízesített joghurtba, különféle mártogatósokba is tunkolhatjuk.

A szárzeller nyersen a legfinomabb! / Fotó: Shutterstock
A szárzeller nyersen a legfinomabb! / Fotó: Shutterstock

Rukkola

A borsmustár néven is ismert rukkola kimondottan finom és egészséges: tartalmaz kalciumot és vasat, továbbá figyelemre méltó az A-, C- és K-vitamin-tartalma. Magában rágcsálva is kitűnő csemege, hiszen jellegzetes íze leginkább mustárra, földimogyoróra, tormára emlékeztet. Két csészényi rukkola mindösszesen 10 kalóriát tartalmaz. Más zöldségekkel vegyítve pompás saláták készíthetők a felhasználásával, de egy kevés olívaolajjal, balzsamecettel és parmezánsajttal összeforgatva is mennyei.

Jellegzetes íze révén magában is remek csemege a rukkola / Fotó: Shutterstock
Jellegzetes íze révén magában is remek csemege a rukkola / Fotó: Shutterstock

Tojásfehérje

Egy darab tojás fehérjéje csupán 17 kalóriát tartalmaz, így tényleg korlátlan mennyiségben fogyasztható. Persze nem nyers állapotában! Egy kevés paradicsommal összeforgatva ízletes omlettet süthetünk belőle, amit aztán még egy kevéske rukkolával is felturbózhatunk.

A tökéletes omlett alapja a friss tojás, amiben szinte alig van kalória / Fotó: Shutterstock
A tökéletes omlett alapja a friss tojás, amiben szinte alig van kalória / Fotó: Shutterstock

Karfiol

A kelvirágnak, olasz kelnek, virágkelnek is nevezett karfiol 100 grammja 25 kalóriát tartalmaz. Általában húsos fehér virágját fogyasztjuk, de a zöldjét se dobjuk ki, hiszen az is ízletes. Gazdag C- és K-vitaminban, nyersen fogyasztva a legtáplálóbb, de szinte bárhogyan felhasználható. Készülhet belőle leves, saláta, pörkölt, püré, gnocchi, pizza és még hosszan sorolhatnánk. A pikáns és az édes fűszerek is jól állnak neki, így ezekkel is bátran kísérletezzünk.

Ezerarcú karfiol – csak a képzeletünk szabhat határt, hogy mit készítünk belőle / Fotó: Shutterstock
Ezerarcú karfiol – csak a képzeletünk szabhat határt, hogy mit készítünk belőle / Fotó: Shutterstock

Brokkoli

És íme, nem meglepő módon a karfiol közeli rokona, a brokkoli is a bármikor fogyasztható finomságok között szerepel! 90%-ban vízből áll, így kevés kalória van benne: 100 grammja 34 kcal-t tartalmaz. Tápanyagokban, köztük rostokban gazdag, emellett nem elhanyagolható fehérjetartalma sem. Nyersen is fogyasztható, de a legújabb kutatások azt mutatják, hogy párolt állapotban nyújtja a legtöbb egészségügyi előnyt.

A brokkolinak a szára is finom csemege, vétek lenne kidobni! / Fotó: Shutterstock
A brokkolinak a szára is finom csemege, vétek lenne kidobni! / Fotó: Shutterstock

Pattogatott kukorica

A moziestek elmaradhatatlan rágcsája a popcorn, ez tény. Neked sem kell lemondanod róla, bármennyire szigorú diétát tartasz is éppen, hiszen egy csészényi pattogatott kukoricában csak 31 kalória van, így ekkora mennyiségben semmilyen negatív hatással nem lesz a szervezetedre.

A legszigorúbb diéta alatt is belefér olykor egy csésze popcorn / Fotó: Shutterstock
A legszigorúbb diéta alatt is belefér olykor egy csésze popcorn / Fotó: Shutterstock

Cukorborsó

Az ázsiai konyha kedvelt alapanyaga a cukorborsó, ami abban különbözik a mi zöldborsónktól, hogy nemcsak a belsejében rejlő szemek, hanem maga a hüvely fala is ehető, így még a pucolással sem kell bajlódni. Ráadásul magas a rostanyag- és proteintartalma, valamint 100 gramm cukorborsóban csak 42 kalória van, szóval ezt is bármely napszakban bátran lehet fogyasztani.

A cukorborsó nem ugyanaz, mint a zöldborsó, bár mindkettő nagyon finom / Fotó: Shutterstock
A cukorborsó nem ugyanaz, mint a zöldborsó, bár mindkettő nagyon finom / Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.