A kukoricát megpucoljuk, a külső leveleket kidobjuk, az alatta lévő leveleket megtartjuk a főzéshez. A kukoricahajat szintén leszedjük, és ezt is kidobjuk, a szárrészt és a cső végét levágjuk. Következhet a főzés.
Egy nagyobb lábas alját kibéleljük a kukoricalevelek felével, majd erre pakoljuk szépen elrendezve a megmosott kukoricákat, végül betakarjuk a maradék levéllel, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a leveleket.
Közepes lángon forralni kezdjük, ha felforrt, csökkentjük a hőt, nem kell zubognia, csak gyöngyözve főzzük nagyjából 10-15 percig. Kóstolással ellenőrizzük, hogy a szemek megpuhultak. Az elkészült kukoricákat kivesszük a forró vízből, lecsepegtetjük, és már csak sóznunk kell, és azonnal fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón is, hogyan készül a főtt kukorica:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.