A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk szépen felfutni.
A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük.
Belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a felfuttatott élesztőt is.
Közepes fokozaton addig dagasztjuk, míg a tészta elválik a tál falától.
A tésztát kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni kb. 40 perc alatt.
Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, és két részre osztjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A tésztadarabokat kb. fél cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkettőt megkenjük a kókuszos krémmel, és szorosan feltekerjük, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk.
A tekercseket az előkészített tepsikbe rakosgatjuk, egymástól 3-4 cm távolságban, mert még kelni fognak.
Letakarjuk a tepsiket, és hagyjuk még 15-20 percig kelni a csigákat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a kókuszos csigákat szép aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.
Nézd meg videón, hogyan készül a kókuszos kelt csiga!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.