Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

4 hiba, amit te is elkövetsz tésztafőzés közben

Szaftos fokhagymás tészta
A tökéletes tészta elkészítése nehezebb feladat, mint gondolnád. Még a legprofibb háziasszonyok is belefuthatnak ezekbe a gyakori hibákba!
1. Rossz tésztát választasz a szószhoz

Igenis számít, hogy milyen formájú tésztát választasz egy adott szószhoz! A vajas vagy tejszínes alapú tésztákhoz például a kisebb, tömör tészták illenek, mint a gnocchi, a paradicsomos alapú szószokhoz pedig a hosszú, vékony tészták, mint a spagetti, vagy az "üreges" tészták, mint a penne - így a paradicsomos szósz a tészta belsejébe is bejut, és minden falatnál intenzíven élvezheted.

2. Túl rövid/túl hosszú ideig főzöd

A főzés ideje a tészta vastagságától és típusától függ. A friss tészta nyilván kevesebb idő alatt megfő, mint a száraz tészta. Az előbbi 4-5 perc alatt elkészülhet, az utóbbinak viszont általában minimum 10 percre azért szüksége van. Ha a tészta csomagolásán nincs feltüntetve a főzési idő, akkor addig főzd, amíg fogkemény, vagyis "al dente" lesz a tészta - ha a kóstolás során már nem érzed a szárított tészta keménységét, akkor kész van!

3. Nem találod el a megfelelő só-víz arányt

Alapvető probléma, hogy általában kevés vízzel főzzük a tésztát. Pedig elég nagy edény, és sok víz kell ahhoz, hogy a tésztákat egyenletesen tudjuk megfőzni, különben könnyen összeragadhatnak. A só mennyisége pedig főként attól függ, hogy milyen szószt készítünk - a parmezános mártások esetében például spórolhatsz a sóval, hiszen a sajtnak önmagában is sós íze van.

4. Nem kóstolod meg a tésztát

Nagyon fontos a folyamatos kóstolás, mert simán túlfőzheted a tésztát. Érdemes legalább négypercenként megízlelni, mennyire puhult meg, így biztos, hogy pont annyira lesz kemény a tészta, ahogy te szereted. Nézd a jó oldalát: így legalább már ebéd előtt falatozhatsz egy kicsit!

OLASZ TÉSZTAKEDVENC: A RAVIOLI>>>
OLASZ TÉSZTAKALAUZ>>>
A LEGFONTOSABB OLASZ TÉSZTASZÓSZOK>>>
CARBONARA SPAGETTI - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.