Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Praktikus

4 hiba, amit te is elkövetsz tésztafőzés közben

Szaftos fokhagymás tészta
A tökéletes tészta elkészítése nehezebb feladat, mint gondolnád. Még a legprofibb háziasszonyok is belefuthatnak ezekbe a gyakori hibákba!
1. Rossz tésztát választasz a szószhoz

Igenis számít, hogy milyen formájú tésztát választasz egy adott szószhoz! A vajas vagy tejszínes alapú tésztákhoz például a kisebb, tömör tészták illenek, mint a gnocchi, a paradicsomos alapú szószokhoz pedig a hosszú, vékony tészták, mint a spagetti, vagy az "üreges" tészták, mint a penne - így a paradicsomos szósz a tészta belsejébe is bejut, és minden falatnál intenzíven élvezheted.

2. Túl rövid/túl hosszú ideig főzöd

A főzés ideje a tészta vastagságától és típusától függ. A friss tészta nyilván kevesebb idő alatt megfő, mint a száraz tészta. Az előbbi 4-5 perc alatt elkészülhet, az utóbbinak viszont általában minimum 10 percre azért szüksége van. Ha a tészta csomagolásán nincs feltüntetve a főzési idő, akkor addig főzd, amíg fogkemény, vagyis "al dente" lesz a tészta - ha a kóstolás során már nem érzed a szárított tészta keménységét, akkor kész van!

3. Nem találod el a megfelelő só-víz arányt

Alapvető probléma, hogy általában kevés vízzel főzzük a tésztát. Pedig elég nagy edény, és sok víz kell ahhoz, hogy a tésztákat egyenletesen tudjuk megfőzni, különben könnyen összeragadhatnak. A só mennyisége pedig főként attól függ, hogy milyen szószt készítünk - a parmezános mártások esetében például spórolhatsz a sóval, hiszen a sajtnak önmagában is sós íze van.

4. Nem kóstolod meg a tésztát

Nagyon fontos a folyamatos kóstolás, mert simán túlfőzheted a tésztát. Érdemes legalább négypercenként megízlelni, mennyire puhult meg, így biztos, hogy pont annyira lesz kemény a tészta, ahogy te szereted. Nézd a jó oldalát: így legalább már ebéd előtt falatozhatsz egy kicsit!

OLASZ TÉSZTAKEDVENC: A RAVIOLI>>>
OLASZ TÉSZTAKALAUZ>>>
A LEGFONTOSABB OLASZ TÉSZTASZÓSZOK>>>
CARBONARA SPAGETTI - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.