Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Praktikus

Ezzel az egyszerű trükkel nem fő szét a krumpli

A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel. Több burgonyafajtából választhatunk – ha szerencsénk van. De mi a helyzet, ha nem kapunk olyat, amilyenre szükségünk van és például a rakott krumplinak szánt burgonya szétfő? Mutatunk egy trükköt, amivel megelőzhető az ilyen főzési katasztrófa.

Sokszor előfordul, hogy a rakott krumplihoz használt burgonya kásás állagú lesz, és szétesnek a szeletek, vagy a burgonyapüré nem lesz elég krémes, könnyed. Hiába tudjuk ugyanis, hogy milyen típusú krumplira lenne szükség az adott ételhez, ha éppen nincs otthon vagy nem tudtuk beszerezni.

A sárga színű burgonya elsősorban sütésre használható / Fotó: Shutterstock
A sárga színű burgonya elsősorban sütésre használható / Fotó: Shutterstock

A lisztes, szétfővő krumplifajtákat egy egyszerű trükkel "tarthatjuk egybe": adjunk ecetet a főzővízhez. Az ecet ugyanis egyfajta védőréteget képez a burgonya felületén, és így nem fő szét olyan könnyen. Kipróbálod?

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.