Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Praktikus

Ezzel az egyszerű trükkel nem fő szét a krumpli

A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel. Több burgonyafajtából választhatunk – ha szerencsénk van. De mi a helyzet, ha nem kapunk olyat, amilyenre szükségünk van és például a rakott krumplinak szánt burgonya szétfő? Mutatunk egy trükköt, amivel megelőzhető az ilyen főzési katasztrófa.

Sokszor előfordul, hogy a rakott krumplihoz használt burgonya kásás állagú lesz, és szétesnek a szeletek, vagy a burgonyapüré nem lesz elég krémes, könnyed. Hiába tudjuk ugyanis, hogy milyen típusú krumplira lenne szükség az adott ételhez, ha éppen nincs otthon vagy nem tudtuk beszerezni.

A sárga színű burgonya elsősorban sütésre használható / Fotó: Shutterstock
A sárga színű burgonya elsősorban sütésre használható / Fotó: Shutterstock

A lisztes, szétfővő krumplifajtákat egy egyszerű trükkel "tarthatjuk egybe": adjunk ecetet a főzővízhez. Az ecet ugyanis egyfajta védőréteget képez a burgonya felületén, és így nem fő szét olyan könnyen. Kipróbálod?

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.