A tököt kettévágjuk, a magokat kikanalazzuk, egy tésztaszűrőbe téve erős vízsugárral megtisztítjuk a sárga, lágy hártyáktól.
Egy éjszakára sós vízbe áztatjuk, vagy sós vízben forralva 10 percig főzzük. Két csészényi vízhez kb. 1 evőkanál só kell, de csinálhatjuk sósabbra is!
Ha kész, leszűrjük, és egy papírra terítjük száradni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük, úgy, hogy a magokat egyenletesen érje a forró levegő.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon - ha van, légkeveréssel - és kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő a magok méretének függvénye.) Amikor enyhén megpirult, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ha így készítjük el, akár héjastul is fogyaszthatjuk!
Ha fűszeresebbre készítenénk, egy tálkában keverjük össze az olajat, paprikátval, borssal vagy bármilyen fűszerrel, abba forgassuk a magokat, majd így terítsük rá a sütőpapírral bélelt tepsire.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.