Elkészítés: A tésztához a sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
A töltelékhez a vajat habosra keverjük, összekeverjük az áttört túróval, a tojások sárgájával, a cukrokkal, a citromhéjjal és az áfonyával. Csipet sóval a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és finoman a túróba forgatjuk.
A tésztát két felé osztjuk, az egyiket közepes kikent tepsibe nyújtjuk. Rásimítjuk a túrótölteléket, és befedjük a másik kinyújtott lappal.
Tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukorral megszitáljuk, szeleteljük, és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.