Elkészítés: A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzácsorgatjuk az olajat, a tejet, beleszórjuk a sót, a citromlében felfuttatot szalalkálit és a lisztet. Amikor a mixer már nehezen keveri a masszát, kiborítjuk deszkára, és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle.
4 lapra osztjuk, kinyújtjuk, és vajazott tepsi hátán világosra sütjük. Az én kisebb tepsim mérete 20X27 cm volt, de lehetett volna akár pár centivel nagyobb is. Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg.
Amíg a lapok sülnek, lereszeljük az almát és a banánt, feltesszük párolódni a cukorral. Beleszórjuk a vörösáfonyát, és behabarjuk a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig tovább főzzük, majd kihűtjük.
Ezzel a gyümölcsös krémmel töltjük meg a lapokat, majd lefóliázzuk, és másnapig hűtőben tartjuk, amíg a lapok megpuhulnak.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.