Elkészítés: A lisztet a cukorral, a margarinnal, a tojással és a sütőporral sima tésztává gyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe.
A tésztát kétfelé vesszük, kb. 2/3 - 1/3 arányban. A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, kb. 3-4 cm magas peremet is képezve. Az almapürét eloszlatjuk a tésztán.
A kisebbik tésztadarabot is kinyújtjuk, és éles késsel kb. 1 cm szélességű csíkokat vágunk, ezekkel berácsozzuk a süteményt.
Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a rács aranybarna nem lesz (kb. 40 perc). Lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni.
Porcukorral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.