A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lágy margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a tojást, citrom levét és héját, és a joghurtot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és fél óra-egy órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a reszelt almát, hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Egy tepsit (körülbelül 26×38 cm) sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott tésztalapot belehelyezzük. Villával megszurkáljuk és a párolt almát a tetejére öntjük. Szép egyenletesre simítjuk, majd rátesszük a második kinyújtott lapot is. A felvert tojással megkenjük a tetejét, majd ismét megszurkáljuk egy villával néhány helyen, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben, anélkül, hogy elrepedne a tészta.
Körülbelül 45 percig sütjük 180 fokon. Akkor lesz jó, ha szép aranybarna a sütemény teteje. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.