Elkészítés: Az almabort felforraljuk, és 1 db héjastul felkockázott almát kissé megpuhítjuk benne, de maradjon ropogós, majd tányérra szedjük, hagyjuk kihűlni.
A húst 1-2 cm mélyen úgy vágjuk be, mintha szeletelnénk, majd sózzuk, borsózzuk, és körbekenjük a mézzel.
Sütőtálban felhevítjük az olajat és a vajat, majd ráhelyezzük a húst, és forró sütőben 15-20 percig elősütjük. Ráöntjük a korábban felmelegített almabort, beletesszük a 2 db héjastul negyedelt almákat, ízesítjük az oregánóval, szegfűszeggel, babérlevéllel. Takarék lángon pároljuk 30-40 percig, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Fóliával letakarva, lassú tűzön készre sütjük.
A párolóléből kiemeljüka húst, tányérra tesszük. Kivesszük a szegfűszeget és a babérlevelet. Összemixeljük az almás párolólevet, ha szükséges, utóízesítjük.
A húst felszeletelve, a mártással és a párolt almakockákkal tálaljuk.
Körete lehet röszti, burgonyagombóc stb..
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.