Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és adagonként hozzáadjuk a tojásos masszához. Vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk és felaprítjuk. 3 dl almalében elkeverjük a cukrot, és felforraljuk. Hozzáadjuk az almát, és újraforrástól számítva 1-2 percig még főzzük. Csomómentesre keverjük a pudingport a maradék almalével, a forró almához öntjük, és sűrűsödésig keverjük.
A kihűlt piskótára kenjük a kihűlt pudingos krémet, és hűtőbe tesszük 30 percre.
A túróhoz adjuk a tejfölt és a porcukrot. A tejszínt keményre felverjük a vaníliás cukorral. Előbb a zselatinfixet, majd a tejszínt is beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a krémet ráhalmozzuk és elsimítjuk az almás rétegre, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
A gyümölcsöket megpucoljuk, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.