Elkészítés: A karajszeleteket kiveregetjük, sózzuk, és fél órát pihentetjük. 2 darab tojást felverünk, a zsemlyemorzsát összekeverjük az amaránttal, majd a karajszeleteket bundázzuk (zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa). Forró, bő olajban először fedővel lefedve, fordítás után pedig fedő nélkül kisütjük.
A kis vagy közepes méretű újburgonyát héjastul sós-rozmaringos vízben majdnem készre főzzük. Kiszedjük szűrőlapáttal, kissé leszárítjuk. Közben egy tűzálló tálat vastagabban kikenünk vajjal, a burgonyákat beleöntjük, meglocsoljuk az 1 tojássárgával elkevert kefirrel, sajtot is reszelhetünk rá, majd forró sütőbe téve megpirítjuk.
Tálalás előtt szórjunk rá aprított rozmaringot vagy petrezselymet, és a rántott szelettel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.