Elkészítés: A karajszeleteket kiveregetjük, sózzuk, és fél órát pihentetjük. 2 darab tojást felverünk, a zsemlyemorzsát összekeverjük az amaránttal, majd a karajszeleteket bundázzuk (zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa). Forró, bő olajban először fedővel lefedve, fordítás után pedig fedő nélkül kisütjük.
A kis vagy közepes méretű újburgonyát héjastul sós-rozmaringos vízben majdnem készre főzzük. Kiszedjük szűrőlapáttal, kissé leszárítjuk. Közben egy tűzálló tálat vastagabban kikenünk vajjal, a burgonyákat beleöntjük, meglocsoljuk az 1 tojássárgával elkevert kefirrel, sajtot is reszelhetünk rá, majd forró sütőbe téve megpirítjuk.
Tálalás előtt szórjunk rá aprított rozmaringot vagy petrezselymet, és a rántott szelettel kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.