Elkészítés: A rebarbarát megmossuk és alaposan tisztítjuk, feldaraboljuk. Kevés cukorral megszórjuk, és hagyjuk állni, míg a tésztát elkészítjük. Az amarettit durvára összetörjük.
A tésztához a vajat felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, kevés sót. Ezután jöhet a tojás sárgája egyesével és a vanília-aroma. A maradék szárazanyagot, vagyis a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet összekeverjük. A szárazanyagot hozzáadjuk a vajkrémhez folyamatos keverés mellett. A végén a felvert tojásfehérjével lazítjuk a tészta állagát.
Kikent, lisztezett sütőformába öntjük, a tetejére halmozzuk a darabolt rebarbarát és az amarettiket. Sütőben 165°C-on légkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.