Elkészítés: 1. A mogyorót lábasban megpirítjuk, és egy konyharuhára borítjuk. A konyharuha végeit összefogva kezdjük ledörzsölni a mogyoróról a héjat. Ha nagyjából lejött, daráljuk le a mogyorót, és tegyük félre.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőt 4. fokozatra). Vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm-es tortaformát.
3. Nagy tálban, nagy sebességre kapcsolt elektromos habverővel keverjük ki a tojássárgáját a cukorral világos színűre és sűrűre. Alacsony sebességre átkapcsolva keverjük bele a mogyorót, a mandulacsókot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport és a vaníliát a tojásos masszába.
4. A fehérjét a sóval verjük fel kemény habbá. Keverjük bele fokozatosan a habot a tojásos masszába.
5. Az így kapott masszát öntsük, az előkészítet tortaformába. 35-40 percig süssük, vagy addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhatjuk ki.
6. A kisült tésztát borítsuk ki, és hagyjuk kihűlni. Majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és szórjuk meg porcukorral.
7. Vaníliás vagy epres pudinggal tálaljuk a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.