Elkészítés: A tojássárgákat, az egész tojást a cukrokkal, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a krémes-habos masszával összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy a fagyasztóba bő fél órára.
A lehűlt tésztát 2 részre osztjuk. Dió nagyságú gombócokat gömbölyítünk, egy fakanál végével a közepét benyomjuk, és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk 3-4 cm távolsága. Egy ecsettel tojásfehérjével lekenjük, és darabos dióval megszórjuk. A tészta másik feléből is dió nagyságú golyókat gömbölyítünk, először tojásfehérjébe, utána kristálycukorba mártjuk. Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, fakanállal benyomjuk a közepét.
190 fokon 12-14 perc alatt szép világosra sütjük. Tovább ne süssük, mert kemény lesz! Még a forró kisült süti lyukaiba lekvárt csepegtetünk. Fémdobozban sokáig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.