Elkészítés: 1-1,5 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak. Cipóvá formázom, és lisztezett tálban duplájára kelesztem.
Közben a diót összekeverem a cukorral. Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, és kisméretű
pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval, és
meglocsolóm az olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta, megint cukros dió és olvasztott margarin jön, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarinnal meglocsolom.
A tepsit hideg sütőbe tolom, és közepes hőfokon 35-40 percig sütöm.
Míg sül, addig elkészítem a vaníliás pudingot ízlés szerinti cukorral, öntet sűrűségűre.
A kisült aranygaluskát a vaníliás öntettel tálalom.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.