Elkészítés: 1-1,5 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak. Cipóvá formázom, és lisztezett tálban duplájára kelesztem.
Közben a diót összekeverem a cukorral. Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, és kisméretű
pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval, és
meglocsolóm az olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta, megint cukros dió és olvasztott margarin jön, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarinnal meglocsolom.
A tepsit hideg sütőbe tolom, és közepes hőfokon 35-40 percig sütöm.
Míg sül, addig elkészítem a vaníliás pudingot ízlés szerinti cukorral, öntet sűrűségűre.
A kisült aranygaluskát a vaníliás öntettel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.