Elkészítés: A rizst a megszokott módon készítsük el: kevés só hozzáadásával 1,5x-es vízben pároljuk puhára.
A tojásokat forrástól számított kb. 6 perc alatt főzzük keményre, hideg vízben hűtsük le, majd hámozzuk meg őket.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd futtassuk meg rajta az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha már megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a nagyobb kockára vágott paradicsomot, és folyamatos kevergetés mellett főzzük puhára. Adjuk hozzá a kókusztejet, majd fűszerezzük kurkumával, curryvel és cayenne borssal, ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, és lassú tűzön további 2-3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
Közben egy magasabb falú serpenyőbe öntsünk bőven olajat, forrósítsuk fel. Ebben süssük ki a tojásokat – 2 adagban, hogy az olaj ne hűljön le nagyon. Ízlés szerint a tojásokat félbe is vághatjuk, úgy is nagyon látványos lesz. Addig süssük a tojásokat a forró, bő olajban, amíg aranyszínűek és kívülről ropogósak lesznek. Szedjük papírtörlőre, hagyjuk lecsöpögni,majd adjuk a kókusztejes-currys raguhoz, melegítsük össze.
A párolt rizzsel tálaljuk, megszórva friss korianderrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.