Elkészítés: A kuglófformát béleljük ki fóliával, majd helyezzük bele a sonkaszeleteket úgy, hogy fedjék egymást. Végül helyezzünk az aljára egy szelet sonkát, majd tegyük félre.
Az almát, az uborkát, a főtt tojásokat és a maradék sonkát vágjuk fel kisebb kockákra. A franciasaláta zöldségkeveréket enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen. Tegyük bele egy tálba az összes hozzávalót, és óvatosan keverjük össze.
A majonézt keverjük simára a tejföllel, a citromlével, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és cukorral. Öntsük a tálban lévő zöldségekre, óvatosan keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a zselatint, majd addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Hűtsük langyosra, öntsük a zöldséges keverékhez, óvatosan forgassuk össze. Öntsük a sonkával kibélelt formába, és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a formát, majd óvatosan borítsuk rá egy tálcára, vegyük le a formát és a fóliát a sonkatortáról.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.