Elkészítés: Az epret megmossuk, megpucoljuk, a 7 dkg porcukorral és a citrom levével pürésítjük. 1 lap zselatint hideg vízbe áztatunk, kinyomkodjuk, és 3 evőkanál eperpürével felolvasztjuk, majd kissé lehűtjük, és a többi eperpüréhez keverjük.
A vaníliát félbevágjuk, magjait kikaparjuk. 1,7 dl vízben 20 dkg cukrot felolvasztunk, és a vaníliával együtt cukorszírupot főzünk belőle.
2 levél zselatint hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. 3 tojássárgáját a cukorszirup 2/3 részével vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett felverjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Ezután hideg vízfürdőben gyakori kevergetés mellett visszahűtjük, majd belekeverjük az eperpüré ¾ részét.
4 dl tejszínt habbá verünk. Az avokádót félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét, pürésítjük a tejföllel és a maradék cukorsziruppal. A tejszín 2/3 részét az eperkrémhez, 1/3 részét az avokádókrémhez keverjük.
Fóliával kibélelünk egy formát, rétegezve beleöntjük a krémeket, a rétegek között a maradék epervelőt szabálytalanul belecsurgatjuk.
12 órára mélyhűtőbe tesszük.
A mentapesztóhoz a mentaleveleket lecsipkedjük, turmixgépbe rakjuk, hozzáöntjük a pirított mandulát, a porcukrot és az olívaolajat, összeturmixoljuk. Tehetünk bele néhány kanál borzaszörpöt is.
A parfét kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és a pesztóval díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.