Elkészítés: A lisztet a vajjal, a sóval és a sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, kevés tejfölt, és könnyű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, és az egészet vajjal és csipet sóval elkeverjük. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszába keverjük.
Kinyújtjuk a tésztát vékonyra, kockákra vágjuk, és megtöltjük a masszával, lazán buktaformára feltekerjük. Kikent tepsibe rakjuk úgy, hogy alulra kerüljön a szabad oldala. A tetejét kissé felvert tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
Melegen is, hidegen is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.