Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Bagolyszem II. recept
recept
Mester

Bagolyszem II.

60 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 09. 17.

Elkészítés

Elkészítés: A fent leírt hozzávalókból hagyományos piskótát sütünk. A tojásfehérjét a sárgájától elválasztjuk, porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük a sárgáját, majd hozzá adjuk a kakaóport, és azzal is összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és kis adagonként lassan keverve hozzáadjuk a tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és evőkanalanként hozzáadjuk a masszához lassan kevergetve, hogy a hab ne törjön össze. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

Légkeveréses sütőben 10 percig 180 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon sütjük. Ellenőrzésképp egy fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy biztosan megsült-e. Sütőnként eltérő lehet a sütési idő és hőfok.

Míg sül a tészta. addig a pudingot megfőzzük. 3 dl tejet melegítünk lassú fokozaton (nehogy leégjen), míg melegszik, addig a maradék 1 dl tejet a pudingporral összekeverjük, és lassan hozzáöntjük a tejhez, folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg pukkadozni nem kezd a pudingunk, ez kb. 10-15 perc. Még véletlenül se hagyjuk magára a pudingot főzés közben, mert leéghet és bebőrösödhet a teteje, minek következtében csomós lesz a puding. Ha kész, akkor beletesszük a 2 evőlanál cukrot. A cukrot azért akkor teszem a pudingba miután megfőtt, mert főzés közben leéghet annak ellenére, hogy lassú fokozaton főzzük.

A mosogatóba hideg vizet eresztünk, beletesszük a pudongos edényt, a víz kb. addig érjen kívül, mint bent a puding. Kóstoljuk meg, és ha már langyos a puding, akkor keverjük össze a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra, és keverjük össze a pudinggal, majd adjunk hozzá egy kis vanília-aromát is.

Ha megsült a piskóta, csúsztassuk ki a piskótát a tepsiből, fordítsuk fel a tepsit, hogy az alja legyen felül, és tegyünk rá egy konyharuhát. Helyezzük rá a piskótát úgy, hogy a papíros része van felül, óvatosan húzzuk le a papírt a piskótáról, és míg meleg, tekerjük fel, de ne szorosan, mert elrepedhet a piskóta, attól függetlenül, hogy meleg. A konyharuhába tekerjük bele, hagyjuk kihűlni.

A pudingos krémmel kenjük meg a kihűlt piskótát, és ahonnan előzőleg elkezdtük feltekerni, ahhoz a széléhez tegyük a banánt hosszába. Én elvágtam a banánt 3 felé az íveltsége miatt. Elvágva aránylag egyenesen tudtam a piskótába tenni. Óvatosan tekerjük fel, vigyázva, hogy a krémet ne préseljük ki a piskótából, és vigyázzunk rá, hogy a banánok is a helyükön maradjanak, mert elcsúszhatnak a krémen. Ahogy elkezdjük tekerni, picit meg is emelhetjük, ne pedig úgy tekerjük, mintha tolni akarnánk magunk előtt, mert akkor nem fog szépen sikerülni. Szóval hajtsuk rá a banánra a piskóta szélét, fogjuk át a markunkkal, és emeljünk rajta egy picit, úgy tekerjük tovább.

Csomagoljuk bele a saját sütőpapírjába, amiben sült, plusz tekerjük be még konyharuhába is, így nem fog megszáradni a hűtőben. Minimum 1 órát hagyjuk hűlni.

Ha maradt egy kis krémünk, a kihűlt piskóta tetejétől oldalra haladva kenjük be a piskótát. Azért felülről haladva, mert ha oldalról vagy akárhonnan kezdjük és nem lenne elég a krém, akkor pórul járunk. Az sem baj, ha csak épp a tetejére jut egy kis krém, úgyis csak díszítés miatt kell. Megszórhatjuk csokiforgáccsal, csokidarával vagy ami épp otthon van.

Megjegyzés
Én először sütöttem ezt a sütit és nagyon finom lett. A cukorarányokat lehet változtatni, attól függ, ki mennyire szereti édesen a krémet. A piskótához maradjunk a megadott arányú cukornál. Jó étvágyat! A receptet és a fotót Eszterke82 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Barackos tejbegríz
Recept
Egyszerű

Barackos tejbegríz

20 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas
Recept
Rafinált

Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Forró csoki
Recept
Egyszerű

Forró csoki

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Banánturmix
Recept
Egyszerű

Banánturmix

15 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sült krumpli ropogós csirkemájjal
Recept
Rafinált

Sült krumpli ropogós csirkemájjal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Búrkifli
Recept
Rafinált

Búrkifli

75 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Csokis lávasüti
Recept
Rafinált

Csokis lávasüti

32 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sárgaborsóleves füstölt hússal
Recept
Egyszerű

Sárgaborsóleves füstölt hússal

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Vegán körözött tofuból
Recept
Egyszerű

Vegán körözött tofuból

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Barackos tejbegríz  recept
Recept
Egyszerű

Barackos tejbegríz

20 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas recept
Recept
Rafinált

Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Forró csoki recept
Recept
Egyszerű

Forró csoki

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Banánturmix recept
Recept
Egyszerű

Banánturmix

15 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sült krumpli ropogós csirkemájjal recept
Recept
Rafinált

Sült krumpli ropogós csirkemájjal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Búrkifli recept
Recept
Rafinált

Búrkifli

75 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Csokis lávasüti
 recept
Recept
Rafinált

Csokis lávasüti

32 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Recept
Egyszerű

Sárgaborsóleves füstölt hússal

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Vegán körözött tofuból recept
Recept
Egyszerű

Vegán körözött tofuból

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rákóczi túrós  recept
Recept
Mester

Rákóczi túrós

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Méteres kalács másképp recept
Recept
Mester

Méteres kalács másképp

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rántott tejbegríz házi eperszósszal recept
Recept
Egyszerű

Rántott tejbegríz házi eperszósszal

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.