Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, a felhevített zsírban kisütjük, szűrőkanállal kiszedjük a zsírból, félretesszük a pörcöt és 2-3 evőkanálnyi szalonnazsírt is. A maradék zsíron megpároljuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel ízesítjük. Felöntjük 2 liter vízzel, felforraljuk.
Közben egy serpenyőben a félretett zsíron megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, a levesből kivett merőkanálnyi lével hígítva rántást készítünk, majd az egészet a leveshez öntjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt meg a tejfölt, és összeforraljuk. Ízlés szerint, ha szükséges, még fűszerezzük.
Minden tányérba szedünk egy keveset a sült szalonnapörcből, arra merjük rá forrón a levest, amit még tejföllel, 1-2 karika csípős, hegyes zöldpaprikával díszíthetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.