Elkészítés: A sertéskarajt kisujjnyi szeletekre vágom, széleit 4-5 helyen kissé bevágom, hogy sütéskor ne ugorjon össze, sózom, borsozom és lisztbe forgatom. A szalonnát felkockázom, a hagymát félbe, majd vékonyan félfőre vágom, a paprikát karikázom, a paradicsomot kockára vágom, a gombát méretétől függően szeletelem vagy darabolom.
Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítem a zsírt, majd hirtelen átsütöm benne a lisztes karajszeleteket, amikor szint kap, kiszedem egy tányérra. A zsiradékban kiolvasztom a felkockázott szalonnát, amikor már pirul, mehet bele a hagyma, gyengén sózom, és lassú tűzön aranybarnára párolom. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, sózom, borsozom ízlés szerint teszek bele a csípős piros aranyból is, összefőzöm.
Beleteszem a karajszeleteket, meghintem pirospaprikával, beleadom a paradicsompürét és felöntöm a borral, ha szükséges, adok hozzá húslevet is (ez lehet leves kockából készítve is). A húst majdnem teljesen puhára párolom, ekkor hozzáadom az összevágott gombát, addig főzöm takaréklángon, míg minden megpuhul. Közben csomómentesre összedolgozom a tejfölt, a tejszínt némi liszttel, ezzel sűrítem a szaftot.
Frissen főzött vajas galuskával tálalom, kevés vágott petrezselyemzölddel díszítem, tejfölt is kínálok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.