Elkészítés: Előmelegítjük elő a sütőt 200 fokra. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a forró vizet, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül a tojáshabot beleforgatjuk.
A kapcsos tortaformát kikenjük, a peremét is. Belekanalazzuk a piskótamasszát, betoljuk a sütőbe, 5 perc múlva visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és készre sütjük a tortát kb. 15 perc alatt, tűpróbáig.
A sütőből kivéve állni hagyjuk, 10 perc múlva kivesszük a formából, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot főzünk, hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A zselatint kikeverjük a cukorral és a vízzel, tűzre téve addig keverjük, amíg átlátszó nem lesz. Levéve a tűzről kissé
hűlni hagyjuk, majd a közben időnként megkevert pudingba beledolgozzuk. Hagyjuk kihűlni.
Kettévágjuk a piskótát. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Az egyik szeletelt banánnal beborítjuk, rákanalazzuk a már nem folyékony, kissé dermedt krémet. A krém tetejére rakosgatjuk a másik szeletelt banánt, és beborítjuk a másik tortalappal.
A tortabevonót takarék lángon tejjel feloldjuk, rákenjük a tortára. Forró vízbe mártott tortalapáttal elsimítjuk. Hűtőbe tesszük minimum fél napra. Ha van otthon, díszíthetjük csokivirágokkal és kókuszos golyókkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.