Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaforma alját (csak az alját). A lisztet összekeverjük 4 dkg keményítővel és a sütőporral.
Elkészítés: A tojásfehérjéket 2 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. Beleszitálunk 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. beledolgozzuk a tojássárgákat, jól elkeverjük, majd a lisztes keveréket is beleforgatjuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A barackokat megmossuk, kimagozzuk. Felét vékony gerezdekre vágjuk, a másik felét 2,5 dl vízzel felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük. Botmixerrel péppé zúzzuk. A barackpépbe keverjük a citromlevet, a maradék cukrot, és felforraljuk. A maradék keményítőt simára keverjük 4 evőkanál hideg vízzel, a péphez adjuk, egyet forralunk rajta. Belekeverjük a fahéjat és a pálinkát, hagyjuk kihűlni. Végül hozzáadjuk a tejfölt, és habosra kikeverjük. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, az alsó felét megkenjük a krém felével, és ráborítjuk a felső tortalapot. A tetejét és oldalát megkenjük a maradék krémmel, ráfektetjük a barackszeleteket, és megszórjuk a pisztáciával.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 145 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.