Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaforma alját (csak az alját). A lisztet összekeverjük 4 dkg keményítővel és a sütőporral.
Elkészítés: A tojásfehérjéket 2 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. Beleszitálunk 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. beledolgozzuk a tojássárgákat, jól elkeverjük, majd a lisztes keveréket is beleforgatjuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A barackokat megmossuk, kimagozzuk. Felét vékony gerezdekre vágjuk, a másik felét 2,5 dl vízzel felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük. Botmixerrel péppé zúzzuk. A barackpépbe keverjük a citromlevet, a maradék cukrot, és felforraljuk. A maradék keményítőt simára keverjük 4 evőkanál hideg vízzel, a péphez adjuk, egyet forralunk rajta. Belekeverjük a fahéjat és a pálinkát, hagyjuk kihűlni. Végül hozzáadjuk a tejfölt, és habosra kikeverjük. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, az alsó felét megkenjük a krém felével, és ráborítjuk a felső tortalapot. A tetejét és oldalát megkenjük a maradék krémmel, ráfektetjük a barackszeleteket, és megszórjuk a pisztáciával.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 145 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.