Elkészítés: Üssük fel a tojásokat, külön szedve a fehérjéket. A fehérjékből verjünk kemény habot, hozzáadva a 2 csomag vaníliás cukrot.
A tojássárgákhoz is adjuk hozzá a 15 dkg kristálycukrot, verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (sütőpor, 6 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj, 6 evőkanál tej), s keverjük csomómentessé, és homogénné. Adjuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.
Kenjünk ki egy kör alakú (26 cm átmérőjű) sütőformát (hasznos, ha kapcsos, levehető a karimája). Lisztezzük is be egy picit, és öntsük bele a masszát. 10 percet nagy lángon sül (kb. 190 fok), s még 30-40 percet kis lángon a sütőben (170 fok kb.). Tűpróba, utána kivesszük hűlni.
Addig előkészítjük a többit. A túróhoz hozzáöntünk 30 dkg porcukrot, jól elkeverjük. 1 dl tejet felteszünk melegedni, majd hozzáöntjük a zselatint, folytonos kevergetjük, a zacskó hátoldalán jelzett ideig (kb. 3 perc), majd a túróhoz öntjük, elkeverjük. A barackot cikkekre szeleteljük.
Ha kész a piskóta, középen vízszíntesen félbevágjuk, és a tetejét félretesszük. Ráöntjük a túró felét, elegyengetjük. Ráhelyezünk pár barackszeletet. Majd a túró másik felét is rákanalazzuk, és simítjuk, majd újra barackokat helyezünk rá. Végül beborítjuk a piskóta tetejével, ezt is befedjük barackkal.
2 dl vizet felteszünk melegedni, egy kis részét összekeverjük a gyümölcskocsonya porral (ha nem ízesített, akkor még 2 evőkanál cukorral is), hozzáöntjük a vízhez, s folytonos kevergetés közben várjuk, hogy besűrösödjön. Nem fog látványosan sűrösödni, hisz akkor dermed, ha hűl. Majd lelocsoljuk vele a tortát. Ha picit lehűlt, betesszük a hűtőbe 1 éjszakát pihenni.
Következő nap levehetjük a forma karimáját, és már lehet is szeletelni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.