A báránylapockát éles, hegyes késsel bevágjuk, a hártyától megtisztítjuk. A szegfűborsot, szegfűszeget, borókabogyót, szemesborsot mozsárban összetörjük. A megtisztított hagymát a fűszerekkel és a friss vagy szárított zöldfűszerekkel együtt robotgépben pürésítjük. Az így kapott fűszerkrémmel bekenjük a húst. Tálba fektetjük, leöntjük a vörösborral és az ecettel. Lefedve, egy-két napra hűtőszekrénybe állítjuk. A báránylapockát a pácból kiemeljük, sózzuk és tepsibe fektetjük. Melléhelyezzük a felkockázott szalonnát. és a tűzhelyen, gyakran forgatva, 10 percig sütjük. Betesszük a sütőbe, kevés páclevet öntünk alá és beledobjuk a szárított vargányagombát is. A pecsenylével gyakran locsolgatva, 60-75 percig sütjük. A pecsenyelevet húslevessel felöntjük, tejföllel gazdagítjuk és a felszeletelt hús mellé, külön kínáljuk. Petrezselymes burgonyával körítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.