Elkészítés: A csülköt enyhén besózzuk, majd a grillfűszerrel és a kakukkfűvel bedörzsölve 3-4 órán át pihentetjük, a római tálat beáztatjuk.
Az edény aljára rakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a szeletelt gomba konzervet (az egyiket leve nélkül, azt félretesszük), majd rátesszük a csülköt, ráöntjük az üveg barna sört.
A sütőt közepes fokozatra állítjuk, beletesszük a lefedett tálat, és 1,5 óra hosszat pároljuk. Ezután megfordítjuk a csülköt, aláöntünk a másik gombaléből annyit, amennyi szükséges, lefedjük, és további 1 órát pároljuk. Amikor az idő letelt, ráöntjük a tejfölt, és még 15 percre, de akkor már fedő nélkül, visszatesszük a sütőbe.
Köretként sült hasábburgonya illik mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.