Elkészítés: A patisszont megpucolöm és feldarabolom (lehet szeletekre, de apróbbra is, én a főzés után még egy kicsit öszzetörtem). Leveskockával, borssal, medvehagymával vagy metélőhagymával ízesített vízben megfőzöm a patisszont annyira, hogy még ne essen szét.
Közben a szalonnát kockára vágom, kisütöm a zsírját ebbe rakom az apróra vágott hagymát. Megpirítom, hozzáadom a darált húst, megdinsztelem, megszórom borssal és pirosparikával, vízzel felengedem. Bazsalikommal ízesítve megfőzöm úgy, hogy a végén maradjon leve.
A főtt patisszont a tepsi aljába rakom, ráöntöm a húst a lével együtt, és a tetejáre tojással, csipet sóval elkevet tejfölt öntök. Forró sütőben 15-20 perc alatt összesütöm, azonnal tálalom.
Tálaláskor még tejfölt tehetünk rá. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.