Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. A tészta nem szereti a meleget, ezért nem szabad hosszan gyúrni. 1/2 órán át a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez habosra keverjük a kézmeleg vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd a 4 tojással. A túrót és a keményítőt is hozzáadjuk, jól elkeverjük.
A hűtőből kivett tésztát gyorsan ki nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát – de kézzel is belenyomkodhatjuk a formába, az oldalára is jusson belőle. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába. A szilvát cikkekre daraboljuk, és a túrót kirakjuk vele.
Előmelegített sütőben 200 °C fokon sütjük. 20 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és picikét visszaveszünk a hőfokból (180).
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.