Elkészítés: A tésztához valókat kenyérsütőgépbe teszem, és 1/2 órás keverőprogrammal kikeverem, kiveszem, és 4 vagy 6 darabra vágom, mindegyiket átgyúrom, majd egyesével téglalap alakúra nyújtom, és megtöltöm a töltelékekkel.
A töltelékek szinte egyformán készülnek, 1-1 tálba öntöm a cukrokat, erre 1-1 dl forró vizet öntök, majd mehet bele a darált dió és a mák, illetve az ízesítő anyagok, fűszerek és aszalványok, lekvár.
Összekeverem, akkor jó, ha nem folyik, hanem inkább ragacsos, darabos.
Feltekerem a rudakat, egymástól kb. 2 cm-re tepsibe rakom, amit előtte vékonyan beolajozok, és megkenem a rudakat a felvert tojással. Díszítem mákkal és diószemekkel, majd langyos helyen megvárom, hogy megszáradjon rajta a tojásbevonat. Ekkor újból átkenem tojással, és most hideg helyen fél órát hűtöm, ez idő alatt a sütőt bekapcsolom 175 fokra, pár helyen megszurkálom a rudakat, majd beteszem sülni, amíg szépen megbarnulnak, kb. 35 perc. Kihűlés után szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.