A hámozatlan gyümölcsből pürét készítünk, majd textilen átszűrjük és jégbe hűtjük.
A hideg őszibarackpüréből kimérünk 5 cl-t, és jól lehűtött flőtébe vagy hosszúitalos pohárba tesszük. Lassan felöntjük a behűtött proseccóval, és finoman felkeverjük.
Megjegyzés
A koktél kitalálója Giuseppe Cipriani, a velencei Harry’s Bár tulajdonosa volt, akit az ital színe egy Bellini-festményen látott árnyalatra emlékeztetett.
A prosecco egy könnyed, szomjoltó gyöngyözőbor, amelyet Északkelet-Olaszországban Veneto és Friuli-Venezia-Giulia tartományok határán készítenek.
Tudtad, hogy a venetói Valdobbiadene, a prosecco fővárosa és az Ezerjó hazájának tartott Mór testvérvárosok?
A turmixgép túlságosan felhabosítja a pürét. Használj inkább sajtreszelőt!
Szükség esetén a pürét egy kevés cukorsziruppal édesítheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.