Az őszibarackos sült túrótorta omlós tésztájához a lisztet összemorzsoljuk a feldarabolt hideg vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
A sütőt alsó és felső fűtéssel előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 20 x 30 cm-es sütőformát kibélelünk a méreténél kissé nagyobbra nyújtott tésztával, és az alját villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
A szétválasztott tojások fehérjét 1 csipet sóval habbá verjük.
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a citrom héját és levét.
Végül beleforgatjuk a rászitált keményítőt, valamint a tojáshabot.
A túrós masszát a tésztára simítjuk, és a formát az előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.
Közben a megmosott barackot kimagozzuk és cikkekre vágjuk.
A cikkeket elrendezzük az elősütött tésztán, és meglocsoljuk a likőrrel.
A süteményt változatlan hőfokon készre sütjük 40-45 perc alatt, majd a formában hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.