Előkészítés: A májat megmossuk, szeletekre vágjuk, megborsozzuk. A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a májat. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk, és azonnal citromlével ízesített vízbe rakjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a máj mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a szeleteket félretesszük. Teflonedényben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a cukrot. Lecsepegtetjük az almát, a cukorra rakjuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, és két percig sütjük. Felengedjük a fehérborral, lassú tűzön további pár perig sütjük. Vigyázzunk, hogy az alma ropogósra sült maradjon. Bő olajban sült szalmahagymát és burgonyapürét adhatunk hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 490 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.