Elkészítés: A kockára vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt tarját, a kolbászt, a pörköltöt, paprikát és paradicsomot. Megpirítjuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, beleteszünk 2 erőleves kockát, és takaréklángon főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul. Beletesszük a megmosott, feldarabolt (vagy mirelit) vajbabot, és visszatesszük a tűzre. Amíg a bab megpuhul, egy külön fazékban, forró, sós vízben megfőzzük az orsótésztát. Amikor a vajbab is megpuhult, egy nagy bögrében vagy tálban összekeverjük a lisztet és a tejfölt és hozzámerünk egy kis forró levest. Habverővel simára keverjük, majd még 2-3 kanál levest merünk hozzá és hasonlóképpen elkeverjük. Ha szép homogén az állaga, a leveshez öntjük, és a leszűrt orsótésztát is hozzáadjuk. Petrezselyemmel megszórva azonnal, forrón tálaljuk. Nagyon laktató étel, így nem szükséges második fogást készíteni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.