Elkészítés: A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítek. A homogén állag eléréséhez az alkotórészeket turmixgép poharába teszem, simára turmixolom. Fél órát hűvös helyen pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket: a szárított gombát langyos vízbe áztatom, hogy megpuhuljon, majd nagyon apróra vagdosom. A csiperkegombákat nagylyukú reszelőn lereszelem, a petrezselymet felaprítom. A hagymát apróra kockázom, a parmezánt finomra reszelem. A tejben elkeverem a keményítőt.
Diónyi olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a kétféle gombát, sózom, borsozom, kakukkfűvel fűszerezem. Néhány perc alatt összepárolom, hogy a friss gomba leve nagyrészt elpárologjon, de ne piruljon sötétre. Ekkor hozzáadom a keményítővel elkevert tejet, ami szinte pillanatok alatt besűríti a mártást. A végén hozzáadom a vajat és a finomra vágott petrezselymet. Ha szükséges, tovább fűszerezem.
A tésztából kevés olajon 10-12 vékony palacsintát sütök.
Minden palacsintába kb. 1 púpos evőkanálnyi mártást töltök, feltekerem. A palacsintatekercseket előbb félbe, majd a feleket ismét félbevágom – minden palacsintából 4 kis tekercs lesz. Egy hőálló tálat kevés olívaolajjal kikenek, ebbe helyezem függőlegesen a kis tekercseket, jó szorosan egymás mellé. A tetejére szórom a reszelt parmezánt – forró sütőben kb. 5 perc alatt átmelegítem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.