Elkészítés: A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítek. A homogén állag eléréséhez az alkotórészeket turmixgép poharába teszem, simára turmixolom. Fél órát hűvös helyen pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket: a szárított gombát langyos vízbe áztatom, hogy megpuhuljon, majd nagyon apróra vagdosom. A csiperkegombákat nagylyukú reszelőn lereszelem, a petrezselymet felaprítom. A hagymát apróra kockázom, a parmezánt finomra reszelem. A tejben elkeverem a keményítőt.
Diónyi olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a kétféle gombát, sózom, borsozom, kakukkfűvel fűszerezem. Néhány perc alatt összepárolom, hogy a friss gomba leve nagyrészt elpárologjon, de ne piruljon sötétre. Ekkor hozzáadom a keményítővel elkevert tejet, ami szinte pillanatok alatt besűríti a mártást. A végén hozzáadom a vajat és a finomra vágott petrezselymet. Ha szükséges, tovább fűszerezem.
A tésztából kevés olajon 10-12 vékony palacsintát sütök.
Minden palacsintába kb. 1 púpos evőkanálnyi mártást töltök, feltekerem. A palacsintatekercseket előbb félbe, majd a feleket ismét félbevágom – minden palacsintából 4 kis tekercs lesz. Egy hőálló tálat kevés olívaolajjal kikenek, ebbe helyezem függőlegesen a kis tekercseket, jó szorosan egymás mellé. A tetejére szórom a reszelt parmezánt – forró sütőben kb. 5 perc alatt átmelegítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.