A meggyes bociszelet elkészítéséhez a krémes túrót egy habverő segítségével összekeverjük 1 egész tojással, a porcukorral, a citrom lereszelt héjával, a búzadarával és az egyik csomag vaníliás cukorral.
A többi tojást a porcukorral, a maradék vaníliás cukorral és a sóval robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd 3 részletben hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Egy sütőpapírral bélelt, 27 × 23 cm-es tepsibe öntjük a kakaós masszát, majd egy kiskanál segítségével kis halmokat teszünk rá a túrós keverékből úgy, hogy lehetőleg ne érjenek egymásba. A meggyet a túrós halmokra helyezzük.
Végül 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig, tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, és szeletelhetjük. Ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Megjegyzés
Használt tepsi mérete: 27x23 cm. A meggyet elhagyhatjuk, helyette használhatunk lekvárt vagy mogyorókrémet, úgy is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.