Elkészítés: A sütőt 180 °C -ra előmelegítjük. A formába papírkapszlikat teszünk, vagy kikenjük vajjal a sütőformát, mely esetben a sütőformát lehűtjük a hűtőszekrényben.
A cukrot a vajjal kézi mixerrel habosra keverjük. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és közben keverjük, hozzáadunk a bodzavirágszörpből 1,5 dl-t, és alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk a citromlét, a mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, továbbá a megmosott és a száráról lecsipkedett bodzavirágot.
A tésztát a muffinformákba töltjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A maradék 1,5 dl bodzaszörpöt 1,5 dl vízzel hígítjuk, és meglocsoljuk vele a muffinokat még akkor, amikor a formában vannak. Készíthetjük úgy is, hogy a szörpöt porcukorral mázzá keverjük, és a muffinok tetejét megkenjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.