Elkészítés: A sütőt 180 °C -ra előmelegítjük. A formába papírkapszlikat teszünk, vagy kikenjük vajjal a sütőformát, mely esetben a sütőformát lehűtjük a hűtőszekrényben.
A cukrot a vajjal kézi mixerrel habosra keverjük. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és közben keverjük, hozzáadunk a bodzavirágszörpből 1,5 dl-t, és alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk a citromlét, a mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, továbbá a megmosott és a száráról lecsipkedett bodzavirágot.
A tésztát a muffinformákba töltjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A maradék 1,5 dl bodzaszörpöt 1,5 dl vízzel hígítjuk, és meglocsoljuk vele a muffinokat még akkor, amikor a formában vannak. Készíthetjük úgy is, hogy a szörpöt porcukorral mázzá keverjük, és a muffinok tetejét megkenjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.