Elkészítés: Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát és a sót. Majd vegyünk elő egy másik keverőtálat, és ebbe öntsük össze a joghurtot, a tojásokat, majd reszeljük hozzá a citrom héját, adjuk hozzá a levét, és egy habverővel jó alaposan dolgozzuk össze. Majd a két tál tartalmát öntsük egybe, és egy fakanállal keverjük össze.
A masszát öntsük bele a tepsibe, és 35 perc alatt középmeleg sütőben süssük szép aranysárgára. Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, majd borítsuk ki a tepsiből egy tálcára.
Készítsük el a citromos szirupot: a vizet öntsük bele egy lábosba, és helyezzük rá a tűzre. Keverjük bele a cukrot, a citrom reszelt héját, és egy kevés levet, majd szép fokozatosan melegítsük össze. Kb. 4-5 percig forraljuk, majd húzzuk le a tűzről. Az így elkészült szirupot kanalazzuk rá a meleg tésztára.
A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral keverjük simára, és főzzük fel. Majd öntsük a sütemény tetejére, szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Tegyük 1 órára hűtőbe, és felkockázva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.