Elkészítés: Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, rászórjuk a vajat, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. A tésztát jól összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük 15-20 percet.
Ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát (több kisebb cipóra osztjuk előtte), és kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. Olyanra formázzuk, mintha egy-egy ujj lenne (középen legyen egy nagyobb bütyök).
Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd egy-egy felezett mandulát nyomunk mindegyiknek az elejére (ez lesz a köröm). Szezámmaggal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, a gőz fölött felolvasztott étcsokoládét elkeverjük az olajjal, és kis ecsettel megfestjük a mandulák tetejét (vagy simán piros ételfestékkel is megkenhetjük).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.