Elkészítés: 1 szál répát csíkokra vágunk vagy lereszeljük, a retket felkockázzuk. A rukkolát tányérra helyezzük, majd rátesszük a sárgarépát és a retket. Ízlés szerint sóval, olajjal és egy kis ecettel ízesítjük, majd összekeverjük. 1 szép paradicsom héját vékonyan körbe-körbe vágjuk. Ebből lesz a paradicsom-rózsa. Ha körbevágtuk, akkor a héját szorosan fel kell csavarni, majd egy kicsit igazítani a szélénél, és kész is a rózsánk.
A tojást feltörjük és egy kicsi tányérra tesszük. Vigyázzunk, hogy a sárgája ne lyukadjon ki. Egy fazéknyi vizet felteszünk melegedni addig, amíg nem rotyogva forr, de közel áll hozzá. (Tehát, amikor kezdenek a kicsi buborékok megjelenni az edény alján.) Annyi kanál ecetet öntünk a vízbe, ahány tojást készítünk. Készítsünk egy másik tálba jeges, hideg vizet. Ezután lassan csúsztassuk bele a tojást (vagy tojásokat) a forró vízbe. Miközben a tojás az éppen forrni készülő vízben van, egy kanál segítségével tereljük a fehérjét egymás felé úgy, hogy a sárgáját körbevegye. (Ha nem sikerül, az se túl nagy probléma… kicsit másképp fog kinézni a kész tojás.) 3-4 perc elteltével vegyük ki a tojást, és tegyük bele a jéghideg vízbe. Erre azért van szükség, hogy a tojás belsejében lévő sárgája ne szilárduljon meg teljesen. (A buggyantott tojás akkor jó, ha késsel belevágunk, akkor a sárgája kifolyik.) A jéghideg vízből kivéve egy papírtörlőre tesszük.
Majd ha már nem vizes, rátesszük a saláta tetejére, mellé rakjuk a paradicsomhéjból készült rózsánkat. Pirítós kenyeret (vagy kenyérkockákat) tehetünk mellé. Végül - hogy teljes legyen a kép - kevés felaprított petrezselyemmel megszórjuk a tojás tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.