Elkészítés: 1 szál répát csíkokra vágunk vagy lereszeljük, a retket felkockázzuk. A rukkolát tányérra helyezzük, majd rátesszük a sárgarépát és a retket. Ízlés szerint sóval, olajjal és egy kis ecettel ízesítjük, majd összekeverjük. 1 szép paradicsom héját vékonyan körbe-körbe vágjuk. Ebből lesz a paradicsom-rózsa. Ha körbevágtuk, akkor a héját szorosan fel kell csavarni, majd egy kicsit igazítani a szélénél, és kész is a rózsánk.
A tojást feltörjük és egy kicsi tányérra tesszük. Vigyázzunk, hogy a sárgája ne lyukadjon ki. Egy fazéknyi vizet felteszünk melegedni addig, amíg nem rotyogva forr, de közel áll hozzá. (Tehát, amikor kezdenek a kicsi buborékok megjelenni az edény alján.) Annyi kanál ecetet öntünk a vízbe, ahány tojást készítünk. Készítsünk egy másik tálba jeges, hideg vizet. Ezután lassan csúsztassuk bele a tojást (vagy tojásokat) a forró vízbe. Miközben a tojás az éppen forrni készülő vízben van, egy kanál segítségével tereljük a fehérjét egymás felé úgy, hogy a sárgáját körbevegye. (Ha nem sikerül, az se túl nagy probléma… kicsit másképp fog kinézni a kész tojás.) 3-4 perc elteltével vegyük ki a tojást, és tegyük bele a jéghideg vízbe. Erre azért van szükség, hogy a tojás belsejében lévő sárgája ne szilárduljon meg teljesen. (A buggyantott tojás akkor jó, ha késsel belevágunk, akkor a sárgája kifolyik.) A jéghideg vízből kivéve egy papírtörlőre tesszük.
Majd ha már nem vizes, rátesszük a saláta tetejére, mellé rakjuk a paradicsomhéjból készült rózsánkat. Pirítós kenyeret (vagy kenyérkockákat) tehetünk mellé. Végül - hogy teljes legyen a kép - kevés felaprított petrezselyemmel megszórjuk a tojás tetejét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.