Elkészítés: A retket meghámozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olívaolajon. Rátesszük az apróra vágott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a retekkockákat is. Ráöntjük a forró levest, mikor újra felforrt, belekockázzuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a retek megpuhul, összeturmixoljuk, jéghidegre hűtjük.
A tejszínt felverjük a borral. Nem kell keménynek lenni, csak sűrűsödjön be.
A leveles tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 6 cm-es köröket szaggatunk belőle. A körök szélét megkenjük a felvert tojással, közepükre kiskanálnyi habot teszünk. Félbehajtjuk, összenyomkodjuk, tetejüket a maradék tojással megkenjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a hideg levesre 1-2 tésztafélholdat ültetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.