Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőbe fektessük bele a füstölt halat, majd öntsük rá a tejet és a tejszínt, valamint tegyünk bele 2 ág kakukkfüvet, és reszeljük bele a citrom héját. Forraljuk fel, és gyöngyöztessük 3 percig, majd a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk, hogy a tejes keverék átvegye az ízeket, illatokat, amit a hal és a friss fűszerek kölcsönöznek neki.
Egy másik serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, majd pároljuk meg rajta az apróra kockázott hagymát. Ha már üveges, adjuk hozzá a felaprított bacont, fűszerezzük a maradék kakukkfűvel, az édesköménnyel, a chilivel, majd keverjük hozzá az kb. 1,5 cm-es kockákra vágott édesburgonyát. Öntsük fel 2,5 dl vízzel, valamint a félretett illatos tej-tejszín keverékével. A halszeleteket tegyük félre. Fedő alatt főzzük kb. 16-18 percig, amíg a burgonya megpuhul.
Tálaláskor facsarjunk a levesbe frissen citromlevet, majd szórjuk meg a kitálalt sűrű levest a rostjaira szedett haldarabokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.