Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőbe fektessük bele a füstölt halat, majd öntsük rá a tejet és a tejszínt, valamint tegyünk bele 2 ág kakukkfüvet, és reszeljük bele a citrom héját. Forraljuk fel, és gyöngyöztessük 3 percig, majd a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk, hogy a tejes keverék átvegye az ízeket, illatokat, amit a hal és a friss fűszerek kölcsönöznek neki.
Egy másik serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, majd pároljuk meg rajta az apróra kockázott hagymát. Ha már üveges, adjuk hozzá a felaprított bacont, fűszerezzük a maradék kakukkfűvel, az édesköménnyel, a chilivel, majd keverjük hozzá az kb. 1,5 cm-es kockákra vágott édesburgonyát. Öntsük fel 2,5 dl vízzel, valamint a félretett illatos tej-tejszín keverékével. A halszeleteket tegyük félre. Fedő alatt főzzük kb. 16-18 percig, amíg a burgonya megpuhul.
Tálaláskor facsarjunk a levesbe frissen citromlevet, majd szórjuk meg a kitálalt sűrű levest a rostjaira szedett haldarabokkal.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.