Elkészítés: A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, amire ráöntjük a citromlevet, és az egészet belekeverjük a vajas masszába. A tejet kanalanként adagoljuk hozzá. Elképzelhető, hogy a tejből kicsit kevesebb is elég, vagy esetleg több kell. Puha, de rugalmas tésztát kell kapnunk, amit tudunk formázni. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
Előmelegítjük elő a sütőt 180 °C-ra, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tésztát kb. 3 ujjnyi átmérőjű hengerré formázzuk, vékony szeleteket vágunk belőle. Ízlés szerint nádcukorba forgatjuk, majd betesszük sülni. Pillanatok alatt elkészül, még forrón lehúzzuk a sütőpapírt róla.
Ha csokimázasat szeretnénk, akkor a csokimázba még forrón mártsuk a kekszet, majd hagyjuk hűlni, hogy megszilárduljon rajta a csokoládé. Készíthetünk linzerhez hasonló formát is, ekkor szúrjunk ki egy lyukas és egy teli formát, majd sütés után lekvárral ragasszuk össze őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.