Elkészítés: A citromot megmossuk, majd sárga részét lereszeljük. Ez után a fehér héját - mint ahogy a narancsot pucoljuk - lehántjuk. Az egész citromot ezután vékonyra felszeleteljük. 2-3 mm-nél ne legyen vastagabb a karika.
A felszeletelt citromhoz és a citromhéjhoz adjuk a cukrot és a felforralt, lehűtött vizet. Lefedve másnapig állni hagyjuk. A nap folyamán többször is meg kell kavarni, így a citrom leve teljesen kioldódik, a cukor is elolvad.
Nagyon finom, zamatos szörp készül belőle. Egy 2 dl-es pohárba 2 evőkanálnyi ebből a szörpből elég ahhoz, hogy jóízű italt nyerjünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.