Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Creme caramel recept
recept
Mester
TojásTej

Creme caramel

60 perc
4 adag
Megfizethető
5
2011. 04. 05.

Elkészítés

  1. A karamellhez a cukrot felolvasztjuk a vízzel, és lassú tűzön kevergetés közben szép lassan karamellizáljuk. Kis szufléformákba vagy egyenes falú csészékbe öntjük. Gyorsan végezzük, hogy közben ne dermedjen meg.
  2. A krémhez a tejet a cukorral és a félbevágott vaníliarúddal felforraljuk.
  3. Az egész tojásokat és a tojássárgákat habverővel egyneművé keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejhez. Jól elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni.
  4. A krémet a kihűlt karamellre öntjük. A formákat magasabb falú tepsibe állítjuk, és a formák feléig felöntjük vízzel. Légmentesen kétszer letakarjuk alufóliával. 150 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig pároljuk, gőzöljük.
  5. A creme caramelt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
  6. Tálaláskor forró vízbe állítjuk a formákat 1 percre, majd a formákból tányérra borítjuk a desszertet.

Megjegyzés
Őszi Balázs creme caramel receptje, köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Törökméz
Recept
Egyszerű

Törökméz

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Pavlova tejszínhabbal, karamellel, gyümölcsökkel
Recept
Bonyolult

Pavlova tejszínhabbal, karamellel, gyümölcsökkel

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kávés creme brulée
Recept
Bonyolult

Kávés creme brulée

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tápiókapuding
Recept
Egyszerű

Tápiókapuding

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Krisztina Bagoly szerző profilképe

Krisztina Bagoly

Créme brulée 
Recept
Rafinált

Créme brulée 

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kétszersült puding a kert kincseivel
Recept
Egyszerű

Kétszersült puding a kert kincseivel

50 perc
|
8 adag
|
Költséges
Frankberger Gábor szerző profilképe

Frankberger Gábor

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)
Recept
Mester

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Madártej karamellöntettel
Recept
Egyszerű

Madártej karamellöntettel

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Créme brulée  recept
Recept
Rafinált

Créme brulée 

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.