A karamellhez a cukrot felolvasztjuk a vízzel, és lassú tűzön kevergetés közben szép lassan karamellizáljuk. Kis szufléformákba vagy egyenes falú csészékbe öntjük. Gyorsan végezzük, hogy közben ne dermedjen meg.
A krémhez a tejet a cukorral és a félbevágott vaníliarúddal felforraljuk.
Az egész tojásokat és a tojássárgákat habverővel egyneművé keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejhez. Jól elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni.
A krémet a kihűlt karamellre öntjük. A formákat magasabb falú tepsibe állítjuk, és a formák feléig felöntjük vízzel. Légmentesen kétszer letakarjuk alufóliával. 150 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig pároljuk, gőzöljük.
A creme caramelt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor forró vízbe állítjuk a formákat 1 percre, majd a formákból tányérra borítjuk a desszertet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.