Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Creme caramel recept
recept
Mester
TojásTej

Creme caramel

60 perc
4 adag
Megfizethető
5
2011. 04. 05.

Elkészítés

  1. A karamellhez a cukrot felolvasztjuk a vízzel, és lassú tűzön kevergetés közben szép lassan karamellizáljuk. Kis szufléformákba vagy egyenes falú csészékbe öntjük. Gyorsan végezzük, hogy közben ne dermedjen meg.
  2. A krémhez a tejet a cukorral és a félbevágott vaníliarúddal felforraljuk.
  3. Az egész tojásokat és a tojássárgákat habverővel egyneművé keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejhez. Jól elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni.
  4. A krémet a kihűlt karamellre öntjük. A formákat magasabb falú tepsibe állítjuk, és a formák feléig felöntjük vízzel. Légmentesen kétszer letakarjuk alufóliával. 150 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig pároljuk, gőzöljük.
  5. A creme caramelt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
  6. Tálaláskor forró vízbe állítjuk a formákat 1 percre, majd a formákból tányérra borítjuk a desszertet.

Megjegyzés
Őszi Balázs creme caramel receptje, köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Törökméz
Recept
Egyszerű

Törökméz

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Pavlova tejszínhabbal, karamellel, gyümölcsökkel
Recept
Bonyolult

Pavlova tejszínhabbal, karamellel, gyümölcsökkel

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kávés creme brulée
Recept
Bonyolult

Kávés creme brulée

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tápiókapuding
Recept
Egyszerű

Tápiókapuding

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Krisztina Bagoly szerző profilképe

Krisztina Bagoly

Créme brulée 
Recept
Rafinált

Créme brulée 

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kétszersült puding a kert kincseivel
Recept
Egyszerű

Kétszersült puding a kert kincseivel

50 perc
|
8 adag
|
Költséges
Frankberger Gábor szerző profilképe

Frankberger Gábor

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)
Recept
Mester

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Madártej karamellöntettel
Recept
Egyszerű

Madártej karamellöntettel

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Créme brulée  recept
Recept
Rafinált

Créme brulée 

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.