A kávés creme brulée elkészítéséhez még előző nap a sütőt előmelegítjük 140 fokra. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!)
A szemes kávét durvára daráljuk, a hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk.
A tejszínt és a tejet felfőzzük a vaníliarúddal és a kikapart velővel, valamint egy csipet fahéjjal és a darált kávéval együtt, majd levesszük a tűzről, és félretesszük 30 percre.
Közben a tojássárgájákat kikeverjük a 7,5 dkg cukorral.
A kávés tejszínt sűrű szitán átszűrjük, hozzákeverjük a kissé lehűlt presszókávét, és 6 db tűzálló csészébe vagy 10 cm-es felfújtformába töltjük.
A formákat mély tepsibe állítjuk, az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák magasságának 2/3-áig érjen.
A krémet kb. 80 percig gőzölve sütjük, végül a sütőből kivéve kihűtjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a kávés creme brulée fogyasztás előtt minden adagot egyenletesen megszórunk a barna cukorral, és karamellizáló pisztollyal ráégetjük a megszilárdult hideg krémre. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.