Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kétszersült puding a kert kincseivel recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTej

Kétszersült puding a kert kincseivel

50 perc
8 adag
Költséges
2022. 08. 01.

Elkészítés

  1. A pudingport 1 deci tejjel keverjük el. A többi tejet forraljuk fel. A forró tejbe öntsük a pudingporos tejet és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve főzzük. Ha a puding besűrűsödött, elzárjuk a hőt, és frissen tartó fóliával letakarva (hogy a teteje ne bőrösödjön) kihűtjük.
  2. A habtejszínt robotgép segítségével kemény habbá verjük.
  3. A kihűlt pudingot konyhai robotgép üstjébe kanalazzuk. Hozzáadjuk a mascarponét és alaposan átkeverjük. A habtejszínt egy spatula segítségével keverjük a krémbe, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  4. A zselatint elkeverjük egy kevés vízzel, majd lassan felmelegítjük és ezt is a krémbe keverjük.
  5. Az 5 dkg cukrot feloldjuk a 2 deci vízben.
  6. A kétszersülteket a vízben feloldott cukorba mártjuk, majd egy (vagy több) tepsi aljára helyezzük. Erre kerül a krém fele, majd ismét a cukros vízbe mártott kétszersült, és újra a krém.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük és néhány órát hűtjük.
  8. A pihentetés után a kétszersültes pudingot gyümölcsökkel és ehető virágokkal díszítjük.

Megjegyzés
Annak ellenére, hogy kétszersült pudingnak hívjuk, a süteményt nem kell kétszer sütni, sőt egyszer sem. Szabadon díszíthetjük a kertben, erdőben elérhető gyümölcsökkel és virágokkal.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Tápiókapuding
Recept
Egyszerű

Tápiókapuding

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Krisztina Bagoly szerző profilképe

Krisztina Bagoly

Créme brulée 
Recept
Rafinált

Créme brulée 

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)
Recept
Mester

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Creme caramel
Recept
Mester

Creme caramel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sticky toffee pudding
Recept
Rafinált

Sticky toffee pudding

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Tápiókapuding recept
Recept
Egyszerű

Tápiókapuding

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Krisztina Bagoly szerző profilképe

Krisztina Bagoly

Créme brulée  recept
Recept
Rafinált

Créme brulée 

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars) recept
Recept
Mester

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Creme caramel recept
Recept
Mester

Creme caramel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sticky toffee pudding recept
Recept
Rafinált

Sticky toffee pudding

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.