A pudingport 1 deci tejjel keverjük el. A többi tejet forraljuk fel. A forró tejbe öntsük a pudingporos tejet és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve főzzük. Ha a puding besűrűsödött, elzárjuk a hőt, és frissen tartó fóliával letakarva (hogy a teteje ne bőrösödjön) kihűtjük.
A habtejszínt robotgép segítségével kemény habbá verjük.
A kihűlt pudingot konyhai robotgép üstjébe kanalazzuk. Hozzáadjuk a mascarponét és alaposan átkeverjük. A habtejszínt egy spatula segítségével keverjük a krémbe, vigyázva, hogy ne törjük össze.
A zselatint elkeverjük egy kevés vízzel, majd lassan felmelegítjük és ezt is a krémbe keverjük.
Az 5 dkg cukrot feloldjuk a 2 deci vízben.
A kétszersülteket a vízben feloldott cukorba mártjuk, majd egy (vagy több) tepsi aljára helyezzük. Erre kerül a krém fele, majd ismét a cukros vízbe mártott kétszersült, és újra a krém.
Hűtőszekrénybe tesszük és néhány órát hűtjük.
A pihentetés után a kétszersültes pudingot gyümölcsökkel és ehető virágokkal díszítjük.
Megjegyzés
Annak ellenére, hogy kétszersült pudingnak hívjuk, a süteményt nem kell kétszer sütni, sőt egyszer sem. Szabadon díszíthetjük a kertben, erdőben elérhető gyümölcsökkel és virágokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.