Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük. A sütőt bekapcsoljuk, hogy melegedjen, míg a tészta elkészül.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a margarint felolvasztjuk, és hozzákeverjük a sárgájához. Ezután beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a lisztet (legjobb szitálva, hogy levegős legyen), a vizet kanalanként, legvégül a tojásfehérjét is hozzáadjuk óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze.
A muffinsütőbe papírkosárkákat teszünk, és ebbe töltjük a masszát kb. 3/4-ig. A cseresznyét kimagozzuk, és minden muffinba finoman belenyomkodunk 3-4 darabot. (Ha kisebb a sütőforma, akkor kevesebbet természetesen.) Ugyanezt tesszük az összetört csokidarabokkal: minden muffinba 3-4 darabkát nyomkodunk.
Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.